Siirry sisältöön

Laserlinjaus

Moottoriakseli on kriittinen komponentti. Sen linjauksen on oltava tarkalleen kohdallaan, jotta pumppu tai muu käyttölaite toimii tehokkaasti eikä kulu nopeasti.

Laserlinjaus kohdistaa moottoriakselin tarkalleen oikein millimetrin murto-osan tarkkuudella, mikä takaa käyttölaitteille erinomaisen hyötysuhteen. Oikein suoritettu laserlinjaus parantaa myös toiminnan luotettavuutta sekä vähentää tärinää, mikä puolestaan alentaa käyntiäänen voimakkuutta.

Aina, kun moottori, pumppu tai muu laite on ollut irrotettuna, täytyy moottori ja käyttölaite linjata akseliin nähden. Kunnolla linjatuilla koneilla vältetään tai vähennetään ennakoimattomat seisokit. Moottorin linjaus säästää myös energiaa.

Uusilla pumppu- ja moottoripaketeilla tehtaalla tehdyllä esilinjauksella on saatu hyvä pohja asennukselle, mutta asennuspaikalla paketti pitää kuitenkin AINA tarkistaa ja tehdä sille lopullinen käyttöönotto.

Jos laitteita ei linjata oikein, väärin linjattu kytkin aiheuttaa lisääntyneen kuormituksen kautta tehohäviötä. Se myös kohdistaa rasitusta itse kytkimeen ja akselin laakereihin sekä aiheuttaa värinää.

Tarjoamme linjauslaserillamme ammattitaitoista ja laadukasta palvelua pumppujen ja moottorien linjauksiin.

Mies huoltaa pumppuja.