Siirry sisältöön

Uudet taajuusmuuttajat ja pumput Tahko Golf Clubille

Kenttä sijaitsee Syvärijärven rannalla Tahkon rinteitä vastapäätä. Kun työjuhtina toimivia uusia Grundfos CR-pumppuja ohjataan VACON 100 FLOW -taajuusmuuttajien avulla, toimintavarmuus paranee, virtaama on tasainen ja paineiskut putkistoon vähenevät. VACON 100 FLOW on Danfoss Drivesin taajuusmuuttajasarja, joka on suunniteltu tehostamaan virtauksen hallintaa ja säätöä erityisesti veden pumppauksessa.

Jokaista pumppua ohjaa oma taajuusmuuttaja – pehmeästi

Vanhan kastelupumppaamon modernisoinnin yhteydessä pumppujen ohjaukseen valittiin neljä VACON 100 FLOW -taajuusmuuttajaa ja pumpuiksi 4kpl Grundfos CR-sarjan paineenkorotuspumppuja.

Kastelupumppaamolla oli aiemmin käytössä perinteinen ratkaisu, jossa pääpumppua ohjattiin taajuusmuuttajalla, ja kolmen lisäpumpun kytkemiseen tarvittiin erillinen kontaktorikojeisto. Modernisoinnin jälkeen jokaista neljää pumppua ohjaa oma VACON 100 FLOW -taajuusmuuttaja, jolloin erillistä kontaktorikojeistoa ei tarvita.

Vakiona monipumppusovellus

VACON 100 FLOW -taajuusmuuttajissa on vakiona usean taajuusmuuttajan monipumppusovellus, mikä parantaa luotettavuutta ja tehokkuutta. Järjestelmän taajuusmuuttajat ovat yhteydessä toisiinsa Modbus RTU -tietoliikenneväylän kautta ja pystyvät päättelemään,


• kuinka monta pumppua kulloinkin tarvitaan,
• millä nopeudella pumpun tulee toimia ja
• huomaavat, mikäli yksi moottoreista, pumpuista tai taajuusmuuttajista vikaantuu.

Jos kysyntä ylittää pääpumpun maksimituoton ja lisäkapasiteetille on tarvetta, apupumput kytketään päälle tarpeen mukaan. Pääpumppu ja apupumput vuorottelevat, mikä säästää energiaa ja vähentää pumppujen kulumista.

Usean taajuusmuuttajan monipumppusovellus parantaa luotettavuutta, sillä pumppujen pehmeäkäynnistys vähentää sähköverkkoon ja mekaniikkaan kohdistuvaa rasitusta ja putkistoon kohdistuvia paineiskuja.

Tahko Golf Clubin pumppaamo.
Uudet Grundfos-pumput varmistavat, että golf-kenttä säilyy vihreänä ja asiakkaat tyytyväisinä.

Nämä toimitimme:

– Projektin johto

– Modernisoinnin toteutuksen asennus- ja sähkösuunnittelu

– Uudet Vacon 100 Flow taajuusmuuttajat 4kpl

– Uudet Grundfos 15kW CR-paineenkorotuspumput 4kpl

– Danfoss paineanturit 4kpl, jokaiselle taajuusmuuttajalle omansa

– Danfoss ylipainekytkin

– Uusi pumppujen sähkökeskus

– Uudet imu-ja painepuolenventtiilit

– Laitteiden asennus, sähkö- ja käyttöönottotyöt

Millainen oli asiakkaamme kokemus projektista ja yhteistyöstä? Lue asiakastarina!