Siirry sisältöön

Golfkentän kastelupumppaamon käyttövarmuus näkyy asiakkaalle asti

Tahko Golf Clubin vanhan kentän kastelupumppaamo on rakennettu vuonna 1998. Vuosikymmenien mittaan sitä ehdittiin moneen kertaan huoltaa ja korjata pumppuja. Sähkökonekorjaus Pursiainen teki hyvää työtä sen kanssa.

Golfkentällä vesi on erittäin tärkeä elementti, jotta kenttä pysyy hyvässä kunnossa eikä pääse kuivumaan. Vanhaan pumppaamoon ei enää oikein voinut luottaa, ja halusimme parantaa sen käyttövarmuutta.

Käyttövarmuus säteilee moneen suuntaan

Vanhan kentän kastelupumppaamo saneerattiin keväällä 2022 täydellisesti, vain sähköliittymä säilyi ja kaikki muu uusittiin. Uutta olivat pumput, imuventtiilit, kaikki pumppujen sulut ja sähkökaapit. Jokaiselle pumpulle asennettiin myös oma taajuusmuuttaja.

Nämä kaikki ovat tuoneet rutkasti käyttövarmuutta. Aiemmin, kun taajuusmuuttajia oli vain yksi, sen rikkoutuminen pisti koko pumppaamon mykäksi.

Käyttövarmuus vaikuttaa kustannustehokkuuteen, sillä pumppaamon toimintaa ei tarvitse jatkuvasti säätää tai korjata. Vähentäähän se myös meidän stressiämme, kun pumppaamo toimii moitteetta.

Käyttövarmuus näkyy myös suoraan asiakkaille. Jos pumppaamo ei toimi ja nurmi pääsee kuivamaan, se heikentää asiakastyytyväisyyttä. Vehreillä väylillä on mukavampaa golfata.

Tahko Golf Clubin pumppukeskus.

Ideoita puolin ja toisin

Kastelupumppaamon saneeraus onnistui erittäin hyvin. Suunnittelimme kokonaisuuden yhteistyössä Pursiaisen kanssa ja pystyin tukeutumaan vahvasti heidän asiantuntemukseensa.

He muun muassa esittivät, että jokaisella pumpulla kannattaa olla oma taajuusmuuttaja. Usean taajuusmuuttajan monipumppusovellus parantaa luotettavuutta, sillä pumppujen pehmeäkäynnistys vähentää sähköverkkoon ja mekaniikkaan kohdistuvaa rasitusta sekä putkistoon kohdistuvia paineiskuja.

Sain Pursiaiselta paljon ideoita, mutta he myös pystyivät toteuttamaan minun ideoitani. Asensimme esimerkiksi sulut pumppujen molemmin puolin. Nyt voimme jättää talveksi pumppuihin miedot pakkasnesteet eikä niihin tule sisäisiä pakkasvaurioita, kuten aiemmin. Näin saamme pidennettyä pumppujen käyttöikää ja elinkaarta.

Laadukasta ja asiantuntevaa apua

Pursiaiselta saimme tässä projektissa ja olemme saaneet koko yhteistyömme ajan kokonaisvaltaista kastelujärjestelmäpalvelua. Arvostan sitä, että he ottavat asiakkaan aidosti huomioon. Kun tarvitsemme apua, saamme sitä heti eikä muutaman kuukauden päästä. Voin soittaa Arille, enkä jää ongelmani kanssa pulaan.

Meillä on takana nyt reilu 15 vuotta yhteistyötä. Pursiaisen pojat ovat käyneet säätämässä pumppaamoita ja käyriä taajuusmuuttajille. On kätevää, että apua saa noin läheltä. Työn jälki on laadukasta ja asiantuntemus sekä osaaminen näkyy toiminnassa.

Asentajaporukka on todella hyvähenkistä. Jos asiat eivät meinaa heti onnistua, he eivät heitä hanskoja tiskiin, vaan tekevät kaikkensa, että homma saadaan toimimaan.

Kokemukseni perusteella voin sanoa, että Sähkökonekorjaus Pursiaisen työ on aivan huippua. Ei ole moitteen sanaa.

RISTO HONKA

Kenttämestari, Tahko Golf Club Oy

Asiakkaamme:

Tahko Golf Club Oy on osakkaiden omistama golfyhtiö, jolla on kaksi 18-väyläistä kenttää. Vuonna 1999 avattu vanha kenttä sijaitsee Tahkovuoren keskustassa. Vuonna 2008 avattu uusi kenttä sijaitsee siitä viiden kilometrin päässä Petäjälammella.